Genel, Lazer Sanatı, Nasıl Yapılır?, Püf Noktaları

Metal’e derin markalama yapmak için EzCAD ayarları

Fiber Lazer markalama makineleri ile markalamaya aşinayız, ancak aslında daha fazla iş yapabiliriz.

Bu yazımızda EzCAD programı ile Derinlikli Markalama yapmak için parametreleri nasıl ayarlayacağınızı göstermeye çalışacağız.

Öncelikle en az 30w ve küçük F-teta lens (70*70mm, 110*110mm veya 150*150mm çalışma alanı vb.) seçmeniz gerekir . Bildiğimiz gibi, aynı güçte, daha büyük çalışma alanı ve daha uzun odak uzunluğu, daha zayıf bir lazer ışını yapar. Kesinlikle daha yüksek güce ihtiyacımız var, minimum önerimiz 50W, ne kadar büyükse o kadar iyi.

EzCAD lazer markalama makinesi ile derinlik için gravür yapmak için 2 katmana ihtiyacımız var.

İlk katman için, 0 numaralı kalemi kullanalım ve aşağıdaki gibi tarama yapalım: satır aralığı 0,03 mm  veya daha küçük olarak ayarlayabiliriz . Malzemeleriniz için en iyi yolu bulmak için test edebileceğiniz gibi,  gücü %90, hızı 500 mm/sn veya daha düşük olarak ayarlayabiliriz  .

Sadece 1 hatch ayarı ile kazırdıktan sonra metal yüzey yandığı ve metal tozları metal yüzeyinde toplanıp kaldığı için derinlik olmadığını görürüz. Bu metal tozu daha derine inmesini engelliyor. Yani, 2. hatch işlemine ve katman ayarına ihtiyacımız var.

Gördüğümüz gibi, yüzeyi temizlemek için başka bir hatch ayarlamamız ve ardından tekrar işaretlememiz gerekiyor. Temizlik yüksek güce ihtiyaç duymaz. Hatch aralığı 0.08mm veya daha fazla, güç %50 veya daha fazla deneyebilirsiniz.

Paslanmaz çelik veya benzeri için deneyebileceğiniz daha fazla ayar:
Üç hatch:

İlk bölme, 500 hız, 20khz, 90 güç, dairesel bölme 1 tekrar;
Hatch 2, 500 hız, 20khz, 80 güç, dairesel tarama 1 tekrar;
Hatch 3, 1500 hız, 60kHz , 80 güç, hat tarama 1 tekrar;

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir